Revolut wil een kantoor openen in Amsterdam. De Britse online bank zegt inmiddels 50.000 gebruikers in Nederland te hebben en meer dan 4 miljoen in heel Europa.

De internetbank, waarbij je via de app in vijf minuten een rekening opent, is een van de nieuwe fintechbeloftes die in rap tempo groeit. Concurrenten zijn onder meer N26, Fidor en Monzo. Ook het Nederlandse Bunq vist in dezelfde vijver.

Revolut wil doorstoten naar 100 miljoen klanten wereldwijd in 2023. Om die groei in goede banen te leiden, tuigt Revolut lokale teams op van vijf tot tien personen in 19 Europese landen.

Een van die landen is Nederland. De Britse concurrent van Bunq zoekt in eerste instantie een landenmanager, pr-manager en hoofd marketing voor de vestiging in Amsterdam.

Huh? Maar Revolut zat toch al in Nederland?

Klopt. In augustus 2017 nam de Britse bank ook een Country Manager Netherlands aan en werd kantoorruimte gehuurd bij Spaces aan de Amsterdamse Vijzelstraat. Ook toen was het plan om met een klein team de Nederlandse markt te bedienen.

Maar de landenmanager was binnen een half jaar vertrokken na verschil van inzicht over het te voeren beleid. De vacature voor Growth Manager staat sindsdien open.

Van startup naar scaleup

In de tussentijd haalde Revolut 250 miljoen dollar op in een financieringsronde, waarmee de waardering van de online bank uitkwam op 1,7 miljard dollar. In totaal is er nu 336 miljoen dollar geïnvesteerd in de startup van de in Rusland geboren Nikolay Storonsky, een voormalig bankier bij Credit Suisse.

En dat is volgens woordvoerder Kiran Wylie het verschil met de vorige poging om in Nederland voet aan de grond te krijgen: er is nu meer budget. "We zijn een scaleup met 750 werknemers over de hele wereld. We kiezen een heel andere, gecoördineerde aanpak om in meerdere landen tegelijk te lanceren."

Revolut mikt niet alleen op forse groei in Europa, ook in de rest van de wereld wil de jonge onderneming kantoren openen. Er staan bijna driehonderd vacatures open, onder meer voor vestigingen in New Delhi, São Paolo en Singapore. Revolut wil die plekken de komende zes maanden vullen.

Lees meer: